MENIU
  • Sistemul swisspor pentru pardoseli

    Sistemul swisspor pentru pardoseli

  • swissporEPS  Panta

    swissporEPS Panta

  • swissporEPS T Fono

    swissporEPS T Fono

  • EPS Grafitat - swissporLAMBDA Por

    swissporLAMBDA - EPS Grafitat

»
Materiale auxiliare » Adezivi » swisspor PREMIUM WHITE ADH


swisspor PREMIUM WHITE ADH


Descriere
  • swisspor PREMIUM WHITE ADH este un adeziv sub forma de pulbere, pe baza de ciment alb, avand o granulatie controlata, in compozitia lui intrand adaosuri minerale, aditivi specifici si fibre de armare menite sa-i amelioreze caracteristicile de aderenta si flexibilitate.
  • Produsul se livreaza in stare uscata, ambalat in saci individuali, prevazuti cu protectie antiumezeala, avand 25 kg fiecare. Informatiile legate de identificarea produsului (nr.lot, data fabricatiei, etc) vor fi inscriptionate pe ambalaj.
  • Produsul poate fi livrat si paletizat, o unitate continand 48 de saci, avand greutatea totala de 1200 kg.

Domeniu de utilizare
  • Acest tip de adeziv se utilizeaza pentru realizarea sistemelor compozite de izolare termica ETICS pe baza de polistiren expandat, polistiren extrudat si/sau vata minerala bazaltica. Produsul se va folosi atat pentru lipirea placilor termoizolante (polistiren expandat, polistiren extrudat si/sau vata minerala bazaltica) pe suport cat si pentru spacluirea si inglobarea plasei de fibra de sticla in stratul armat exterior.
  • Atat la anveloparea cladirilor noi cat si la reabilitarea celor vechi, stratul suport exterior trebuie sa fie ferm, fara portiuni neaderente, cu denivelari de max. 10 mm.Peretii din beton, caramida sau BCA, vor fi construiti de cel putin 90 de zile, in cazul acestora din urma fiind necesara amorsarea lor prealabila. Suprafetele suportului vor fi desprafuite, fara zone cu umezeala sau acoperite de material neaderent (vopsea ulei, decofrol, grasimi, etc).
Preparare si mod de aplicare
  • Continutul unui sac de 25 kg se presara in 6-6,5 litri de apa curata. Pentru omogenizare se utilizeaza un mixer electric pana la obtinerea unei paste uniforme si consistente. Dupa cca. 10 min se reamesteca energic pasta obtinuta si se ajusteaza eventual consistenta utilizand apa sau adeziv pana la gradul de prelucrabilitate dorit.
Lipirea placilor de polistiren
  • In cele mai frecvente situatii, tinand cont de precizia realizabila a planeitatii peretilor- suport(caramida sau BCA) se recomanda lipirea placilor termoizolante (EPS, XPS, MW) cu aplicarea prealabila a adezivului in cordon perimetral si in 3-4 puncte interioare si apoi presarea ferma pe suport. Prin aceasta metoda este posibila corectarea planeitatii si verticalitatii fatadei in operatia de aplicare a termosistemului, prin ajustarea grosimii stratului de adeziv. In acest scop executantii vor utiliza dreptare si nivele cu lungimea de cel putin 1,5 m. Este important ca suprafata de contact in aderenta cu adezivul sa fie cel putin 40% din suprafata placii termoizolante. Placile termoizolante se vor monta de jos in sus, incepand de la profilul de soclu si se vor “tese” intercalat atat in camp cat si in mod special la colturile zidariei.
  • Functie de conditiile atmosferice care influenteaza consolidarea prizei adezivului,la 24-48 de ore se trece la dibluirea placilor lipite si ulterior la slefuirea imbinarilor si a eventualelor neplaneitati.Inainte de slefuire,in eventualitatea existentei unor rosturi intre placile termoizolante, acestea vor fi umplute cu spuma poliuretanica speciala, insa in niciun caz cu adeziv mineral.
Spacluirea si armarea 
  • Pentru spacluirea anvelopei termoizolante se va utiliza acelasi tip de adeziv ca pentru lipire. Adezivul se va aplica in camp continuu pe suprafata exterioara a placilor termoizolante (EPS, XPS, MW) cu o gletiera cu dinti de 10 x 10 mm. Ulterior se va ingloba plasa de fibra de sticla, de sus in jos, utilizand partea lisa a gletierei,in final fasiile de plasa trebuind sa se suprapuna pe toate directiile cu min. 10 cm. La toate colturile golurilor(ferestre,usi) se vor aplica fasii diagonale de plasa pentru o armare suplimentara iar pentru finisarea muchiilor se vor aplica diverse tipuri de profile din PVC (coltar,picurator, profil de contact cu tamplaria).
  • In mod normal se aplica doua straturi de masa de spaclu, din care doar primul strat este armat, la un interval de 1-2 zile, realizandu-se in final o grosime totala de 4-5 mm.
  • Dupa un interval de 6-7 zile se poate trece la aplicarea straturilor de finisaj final (amorsa, tencuaila decorativa, glet, vopsea).



Catalog swisspor 2024
Catalog Produse 2024

Deviz360

Contact

  S.C. SWISSPOR S.A Com. Berceni; Sos. de centura Ploiesti Est Nr. 1, 107064 jud. Prahova
   S.C. ISOPOR S.R.L. Cluj-Napoca, Calea Baciului, Nr.1-3 400230 jud. Cluj